Tommy Punsvik

Tommy Punsvik, född 1947, studerade på Konstfack mellan 1966 och 1970. Efter avslutad utbildning arbetade han som animatör, illustratör och Art Director. Under de senaste åren har Punsvik ägnat sig helt åt teckning och måleri. Fotografi har också varit en viktig uttrycksform för honom genom åren.

"Mitt konstnärskap får man väl anse starta när jag började på Konstfack. Förutom den inspirerande miljön var jag omgiven av begåvade individer, både elever och lärare," säger Punsvik. Han hittade även inspiration på Moderna Museet, som blev som ett andra hem för honom och andra konststudenter. "Den första utställningen jag minns som gjorde ett stort intryck var 'Hon - en katedral', som visades sommaren 1966. Det var något nytt.” berättar Punsvik

Punsviks konstnärskap var sporadiskt fram till för några år sedan. "Även om jag har tecknat och målat under alla år fick jag också anpassa mitt bildskapande till en mer kommersiell och försörjande sida, där jag arbetade som animatör, illustratör och Art Director."

Sedan tiden på Konstfack har det dykt upp nya talanger bland tecknare, och dessa nya konstnärer med sina nya uttryckssätt har också inspirerat Tommy Punsvik och utmanat hans vilja att hitta nya sätt att uttrycka sig på. Och han har verkligen gjort det. Punsviks teckningar har ett underhållningsvärde, ibland humoristiska eller finurliga, alltid vackra att betrakta och utförda med hantverksmässig skicklighet. Egna fotografier och minnesbilder ligger till grund för hans målningar, där ibland även hajar, rockor och rena fantasifigurer får ta plats.