ANNA NEVER

Anna Never föddes 1980 i Bassano del Grappa, Italien.  Anna studerade konst på Accademia di Belle Arti di Venezia, men jämförde sig mycket med andra. Hon kände att det var svårt att fokusera på sin egen konst och få ner alla idéer hon hade i huvudet på duken. ”Jag målade, målade över och målade om”.  Efter en paus från konsten började hon om och fick ner precis det hon ville, och inget annatpå tavlan hon sedan kallade ”Don’t look for me”.   Den visades på hennes första solo utställning 2019 på Blue Gallery, Galleria di Arte Conteporeana i Bologna.

”Från det ögonblicket var konstnär allt jag ville vara”.

Anna jobbar i en liten studio i sin lägenhet i Bologna. Gardinerna drar hon ner och hon lyssnar på musik i sina hörlurar. ”Ibland tänker jag att det skulle vara möjligt för någon att ta sig in i mitt hus, utan att jag ens skulle märka det”.

”Jag börjar mina verk från massa olika bilder av en idé, sen börjar jag rensa i det kaoset och hittar en komposition som fungerar för mig”

Anna Never målar fiktiva scenarier som existerar i en odefinierbar tid och plats – som i en annan dimension. Hennes karaktärer, om än tysta är aldrig besegrade utan visar i sin blick hur de skulle kunna kämpa mot allt och alla som försöker få dem att underkasta sig.

”Jag intresserar mig för  saker och ting som kan vara konstiga eller störande för vissa men jag tycker de ska visas och vara respekterade”.